Nieuws


 

Bovag spreekt zich uit tegen verkorten BBL opleidingen

WOENSDAG 11 APRIL 2012
Bovag roept de tweede kamer op tot het dwarsbomen van de plannen van minster van Onderwijs Van Bijsterveld. Van Bijsterveld wil de onderwijsduur van BBL opleidingen verkorten. Voornamelijk voor leerlingen die ervaring opdoen in de beroepspraktijk hebben baat bij een aantal jaar werken/leren. Zij worden zo goed voorbereid op de arbeidsmarkt valt te lezen in de Bovagkrant. Als leerlingen korter moeten doen over hun opleiding dan worden zij minder goed voorbereid op de beroepspraktijk.

 

BBL opleidingen in de Mobiliteitsbranche blijft gelijk

DONDERDAG 9 FEBRUARI 2012
Tegen de landelijke trend in, is het aantal leerlingen dat een BBL opleiding volgt in de mobiliteitsbranche evenveel gebleven als vorig jaar. De landelijke trend laat juist een vermindering zien van het aantal leerlingen in de technische sector. Hiermee doet de mobiliteitsbranche het goed.

Vooral op niveau 3 is het aantal leerlingen gestegen. De andere niveaus laten een daling zien. Ook stijgt het aantal leerlingen in de verkoop en adviessector. Het meest opvallende is dat het aantal leerlingen dat is aangenomen op een BBL plek is toegenomen.

Swa biedt leerwerkbanen aan voor jongeren 

ZATERDAG 19 NOVEMBER 2011
12 werkzoekende jongeren uit de regio Alphen aan den Rijn hebben een leerwerkbaan aangeboden gekregen van SWA. Ze worden hierbij begeleidt door het ROC ID college via een BBL opleiding. Het ROC ID college biedt vaker BBL opleidingen aan, maar deze constructie is uniek omdat het een traject betreft van de gemeente. Het traject “jeugdwerkloosheid” heeft hier als doel om jongeren op te leiden in de metaalsector. Het uitgangspunt is om alle jongeren die zijn gestart aan het einde van het jaar 2012 een baan en vast contract aan te kunnen bieden.

ESF stopt in 2013

WOENSDAG 02 NOVEMBER 2011
Het ESF stopt met het geven van subsidies. Per 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om geld te krijgen uit dit fonds. Het ESF was opgezet om bedrijven die BBL opleidingen aanboden financieel te  steunen. Bij aanvang van het ESF project in 2008 was het al bekend dat de stekker er in 2013 uit zou gaan. Wie als bedrijf of instelling nog subsidie aan wil vragen voor een BBL opleiding moet dit doen voor het eind van het jaar 2012.

Over BBL-opleidingen.com | BBL Opleidingen | Locaties | Commerciële BBL opleidingen | Ondernemers | Nieuws |